Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Rollen in de Modder met Peppa Pig*
Juli en augustus
- Thema: Molens
September
- Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober 
- Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
- Fien & Teun Dag
2 januari 2021

*Peppa is aanwezig op 4 & 5 juli, 11 & 12 juli en dagelijks van 18 juli t/m 30 augustus 2020.

Events - Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig
Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig

Speciaal voor het thema ‘Rollen in de Modder’ is er vanaf 18 juli een modderbaan waar je als een echt varkentje de natuur kunt verkennen. Het motto: “Hoe viezer, hoe beter”. En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Ook komt Peppa Pig op bezoek, op 4 & 5 juli, 11 & 12 juli én dagelijks van 18 juli t/m 30 augustus, voor haar schoolreisje op de Avonturenboerderij! Met haar rugtas om en lunchtrommeltje in de hand ontdekt Peppa, samen met haar broertje George, alle leuke activiteiten op het park. En, natuurlijk ook de grootste en mooiste modderplassen! Beleef de vrolijke mini-voorstelling met de nieuwste meezingliedjes en meedoedansjes. Ga jij mee met Peppa op het allerleukste, spetterende dagje uit?

Klik hier voor de dag- en week-winnaars van de modderbaan 2020.

Events - Exclusieve Zomerbarbecue voor Abonnementhouders
Exclusieve Zomerbarbecue voor Abonnementhouders

Malse burgers, krokante boerenfriet, frisse fruitsalade en nog veel meer... Geniet samen van de overheerlijke boerenzomerbarbecue op de Avonturenboerderij. Een exclusief evenementen voor onze abonnementhouders.

Op de zwoele zomeravonden van zaterdag 8 en 15 augustus (vanaf 18:00 uur) gaan de kinderen eerst met de dierenverzorgers op pad om de dieren te voeren. Daarna staat de boerenbarbecue klaar op het Voorplein, en kunnen de kinderen lekker ravotten in de Speeltuin. Natuurlijk komen ook Fien & Teun langs voor een vrolijk fotomoment. 

Wil jij deze avond vol boerengezelligheid niet missen? En ben je al abonnementhouder? Reserveer* dan snel voor
- zaterdag 8 augustus 2020 (UITVERKOCHT)
- zaterdag 15 augustus 2020 via deze link

Nog geen abonnementhouder? Bestel dan snel jouw abonnement via deze link

KOSTEN ZOMERBARBECUE ABONNEMENTHOUDERS
- Deelname Barbecue: € 12,00 p.p.**
Kom jij met een kleine eter? Het is mogelijk voor kinderen, i.p.v. deelname aan de barbecue, te kiezen voor een Fien & Teun Kidsbox (boerenfrietje, snack, drankje en verrassing): € 5,99 p.p.

EXTRA GASTEN MEENEMEN
Als abonnementhouder mag je per reservering max. 2 gasten meenemen naar de zomerbarbecue. De gasten (zonder abonnement) betalen € 22,00 p.p. voor deze avond én mogen al de hele dag genieten van alle activiteiten op het park! 

*Bij te weinig aanmeldingen kan de Avonturenboerderij besluiten om het evenement te annuleren en/of te verzetten naar een andere dag. De aangemelde abonnementhouders krijgen minimaal 4 dagen vóór de dag van het evenement op de Avonturenboerderij hier bericht over.
**De zomerbarbecue is exclusief drankjes of extra horecaverbruik. 

Events - Thema: Molens
Thema: Molens

Zo gaat de molen, de molen, de molen... Ontdek het bijzondere verhaal van korenmolen ‘De Jonge Sophia’ en beleef het ambacht van de molenaar in de maand september. Hij vertelt je alles wat je wilt weten over één van de oudste en belangrijkste Nederlandse werktuigen!

Hoe werkt een molen? Wat zijn wieken? Welke soorten molens zijn er? En... wat is molentaal? Ga op zoek naar de antwoorden en word zelf een échte molenaar bij Avonturenboerderij Molenwaard!

Events - Thema: Paddenstoelen en Pompoenen
Thema: Paddenstoelen en Pompoenen

De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de vogels trekken naar het Zuiden. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit in de maand oktober. Het is de tijd van de Herfsthelden: de paddenstoel en zwam! Leer bij de zwammenkwekerij op het park van alles over de (h)eerlijke oesterzwam. Hoe gezond is deze zwam nu eigenlijk? Hoe groeit hij? En hoe helpt hij mee tegen de voedselverspilling in ons land?

Geniet bovendien van de vrolijke Herfstshow van Fien & Teun en ga met de speurtocht op zoek naar bijzondere pompoenen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? 

Events - Thema: Winter op de Boerderij
Thema: Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Ga op de foto met Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 14 & 15 november, 21 & 22 november en 28 & 29 november & 5 december

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op 14 & 15 november, 21 & 22 november, 28 & 29 november & 5 december.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021
Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op zaterdag 2 januari 2021 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!