Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Winter op de Boerderij
Activiteiten van 1 nov. '19 t/m 31 jan. '20
- Lammetjes 
Februari & Maart
- Paaseieren zoeken
10 april t/m 13 april
Natte Neuzen Weekend met Martin Gaus
18 & 19 april
- Onderwater met Kikker
25 april t/m 1 juni
Family Farm Run
20 juni 
- Paardenweekend
4 & 5 juli en 11 & 12 juli
- Rollen in de Modder met Peppa Pig
18 juli t/m 30 augustus
- Thema: Molens
September
- Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober 
- Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
- Fien & Teun Dag
2 januari 2021

Events - Thema Winter op de Boerderij
Thema Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Ga op de foto met Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december

Als Sinterklaas met zijn boot terug naar Spanje vaart, is het pas echt winter. Bind de ijzers onder en kom, samen met Fien en Teun, schaatsen op de enige echte Fien en Teun Schaatsbaan. En is het eind van het jaar bijna in zicht? Dan komt de Kerstman natuurlijk ook op bezoek: van 26 t/m 30 december is deze vriendelijke man op het park voor een dikke knuffel en vrolijke ho ho ho!

Events - Kinderschaatsbaan
Kinderschaatsbaan

Vanaf 1 november t/m 31 januari kan je met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig schaatsen op de kinderschaatsbaan bij de Avonturenboerderij.

Schaatsen voor de kinderen zijn te leen op het park, en zijn inbegrepen bij de entreeprijs tot het park.

Events - Thema: Lammetjes
Thema: Lammetjes

Steeds vroeger beginnen de planten te bloeien, krijgen de bomen hun blaadjes én de dieren hun jongen. Beleef daarom in de maanden februari en maart bij Avonturenboerderij Molenwaard het thema ‘Lammetjes’. Kom kijken bij de pasgeboren lammetjes. Zie ze dartelen in de wei, melk drinken bij hun moeder en druk spelen met elkaar. Natuurlijk mag je ze ook (voorzichtig) knuffelen!

In februari en maart zijn er niet alleen maar lammetjes. Er zijn uiteraard veel meer jonge dieren te vinden op de Avonturenboerderij. Wist je trouwens dat jonge dieren een aparte naam hebben? Zo noemen we jonge koeien kalfjes, jonge paarden veulens en jonge varkens biggetjes. Leer nog meer op de Avonturenboerderij!

Events - Paaseieren zoeken
Paaseieren zoeken

Beleef het leukste Paasuitje van het jaar bij Avonturenboerderij Molenwaard! Zoek van vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april, vanaf 10:30 uur, naar de chocolade-eieren. Fien en Teun hebben hebben de eieren namelijk door het hele park verstopt. De zoektocht start vanaf 10:30 uur, totdat alle paaseieren op zijn. En vind jij er een? Dan mag je het ei natuurlijk lekker opeten.

Events - Natte Neuzen Weekend met Martin Gaus
Natte Neuzen Weekend met Martin Gaus

Dit hele weekend, zaterdag 18 april en zondag 19 april, zetten we speciaal alle ‘natte neuzen’ in het zonnetje! Neem jouw hond mee naar Avonturenboerderij Molenwaard en laat je inspireren door de bekende hondentrainer Martin Gaus. Leer jouw eigen trouwe viervoeter (nog) beter begrijpen door Martins bijzondere workshop, waarin hij met zijn gedrevenheid, vakkennis én bovenal zijn humor zorgt voor een sterkere band tussen jou en jouw hond.

 

Events - Thema: Onderwater met Kikker
Thema: Onderwater met Kikker

Ga in april en mei op een ‘Onderwater’-reis bij Avonturenboerderij Molenwaard. Vaar met de schipper in het bootje over de grote sloot, en verwonder je over alle planten en dieren die in én rond het water leven en groeien.

Speciaal voor het grote ‘Onderwater’-avontuur komt onze allergrootste onderwatervriend Kikker op hoogseizoendagen* op bezoek bij de Avonturenboerderij. In de voorstelling ‘Kikker is Verliefd’ neemt Kikker je, samen met Eend en Haas, mee op een muzikale reis in zijn wereld onder water.

*Kikker is aanwezig op 25 april t/m 10 mei, 16 & 17 mei, 21 t/m 24 mei en 30 mei t/m 1 juni.  

Events - Family Farm Run - Zaterdag 20 juni 2020
Family Farm Run - Zaterdag 20 juni 2020

Start om 11:00 uur de officiële eerste zomerdag bij Avonturenboerderij Molenwaard met de Family Farm Run! Trotseer samen met het hele gezin de boerderij-obstakels verspreid over het parcours op het terrein van de Avonturenboerderij en omliggende weilanden. Ren zelfs door de grote stallen met loeiende koeien. Komen jullie als familie als eerste over de eindstreep?

Beleef hét sportiefste begin van jullie zomer bij de Avonturenboerderij met de allereerste Family Farm Run! Gaan jullie samen de uitdaging aan?

Meer info volgt!

Events - Paardenweekend
Paardenweekend

Werkkracht, transportmiddel, strijdkameraad of statussymbool... het paard speelt een hele grote rol in onze geschiedenis. Maar ook nu, van topatleten tot wandelmaatjes; paarden zijn niet weg te denken in onze natuur, of van de Avonturenboerderij. Dus, kom in het weekend van 4 & 5 juli en 11 & 12 juli naar de speciale paardenevents!

Dit is hét weekend voor alle paardenliefhebbers! Geniet van een goedgevuld programma met demonstraties, ponyrijden, pony’s borstelen, de boerenkarshow ‘Prachtige Paarden’ en diverse spelletjes.

Events - Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig
Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig

Speciaal voor het thema ‘Rollen in de Modder’ is er vanaf 18 juli een modderbaan waar je als een echt varkentje de natuur kunt verkennen. Het motto: “Hoe viezer, hoe beter”. En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Ook komt Peppa Pig op bezoek, van 18 juli t/m 30 augustus. Peppa houdt natuurlijk heel erg van springen in de modderplassen! En op de Avonturenboerderij zijn de grootste en mooiste modderige plassen te vinden. In de mini-voorstelling springt ze, samen met haar broertje George, vrolijk door de modderpoeltjes. Ga jij mee op dit spetterende, muzikale avontuur?

Events - Thema: Molens
Thema: Molens

Zo gaat de molen, de molen, de molen... Ontdek het bijzondere verhaal van korenmolen ‘De Jonge Sophia’ en beleef het ambacht van de molenaar in de maand september. Hij vertelt je alles wat je wilt weten over één van de oudste en belangrijkste Nederlandse werktuigen!

Hoe werkt een molen? Wat zijn wieken? Welke soorten molens zijn er? En... wat is molentaal? Ga op zoek naar de antwoorden en word zelf een échte molenaar bij Avonturenboerderij Molenwaard!

Events - Thema: Paddenstoelen en Pompoenen
Thema: Paddenstoelen en Pompoenen

De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de vogels trekken naar het Zuiden. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit in de maand oktober. Het is de tijd van de Herfsthelden: de paddenstoel en zwam! Leer bij de zwammenkwekerij op het park van alles over de (h)eerlijke oesterzwam. Hoe gezond is deze zwam nu eigenlijk? Hoe groeit hij? En hoe helpt hij mee tegen de voedselverspilling in ons land?

Geniet bovendien van de vrolijke Herfstshow van Fien & Teun en ga met de speurtocht op zoek naar bijzondere pompoenen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? 

 

Events - Thema: Winter op de Boerderij
Thema: Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Ga op de foto met Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 14 & 15 november, 21 & 22 november en 28 & 29 november & 5 december

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op 14 & 15 november, 21 & 22 november, 28 & 29 november & 5 december.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Fien & Teun Dag 2 januari 2021
Fien & Teun Dag 2 januari 2021

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op zaterdag 2 januari 2021 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!