Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Kaas:
Activiteiten in sep. '19
- Paddenstoelen & Pompoenen
Activiteiten in okt. '19
- Winter op de Boerderij
Activiteiten van 1 nov. '19 t/m 31 jan. '20

Events - Thema: Jimmy de muis maand
Thema: Jimmy de muis maand

In september staat Avonturenboerderij Molenwaard in het teken van… Kaas! Leer alles over het maken van kaas. Hoe oud is oude kaas? Hoe maak je smeerkaas? En bestaat er ook kamelenkaas? Het antwoord vind je op: Avonturenboerderij Molenwaard! Ook krijgen Fien en Teun bezoek van Jimmy de Muis van ERU Kids. Jimmy de Muis vindt het ontzettend leuk om je te ontmoeten en met jou op de foto te gaan.

Events - Thema: Paddenstoelen en Pompoenen
Thema: Paddenstoelen en Pompoenen

In oktober is het thema ‘Paddenstoelen en Pompoenen’ op Avonturenboerderij Molenwaard. De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit. Fien en Teun hebben, samen met papa en mama, heel de boerderij versierd met mooie pompoenen uit hun eigen moestuin. 

Ga, net als Fien en Teun, met de speurtocht op zoek naar bijzondere paddenstoelen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? Of maak jouw eigen pompoenmasker, in Hooijmijt achterin het park. Ook hebben Fien en Teun een compleet nieuwe minishow! Kortom, genoeg te beleven tijdens het Herfstfeest op de Boerderij!

Events - Thema Winter op de Boerderij
Thema Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Bezoek de vrolijke show van Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december. Fien en Teun hebben tijdens Sinterklaas een speciale show, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Als Sinterklaas met zijn boot terug naar Spanje vaart, is het pas echt winter. Bind de ijzers onder en kom, samen met Fien en Teun, schaatsen op de enige echte Fien en Teun Schaatsbaan. En is het eind van het jaar bijna in zicht? Dan komt de Kerstman natuurlijk ook op bezoek: van 26 t/m 30 december is deze vriendelijke man op het park voor een dikke knuffel en vrolijke ho ho ho!

Events - Kinderschaatsbaan
Kinderschaatsbaan

Vanaf 1 november t/m 31 januari kan je met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig schaatsen op de kinderschaatsbaan bij de Avonturenboerderij.

Schaatsen voor de kinderen zijn te leen op het park, en zijn inbegrepen bij de entreeprijs tot het park.

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Kerstmarkt
Kerstmarkt

Op 18 december, 19 december en 20 december Avonturenboerderij Molenwaard wordt omgetoverd tot een sfeervolle, feestelijke kerstmarkt. Tussen de gezellige kraampjes met allerlei streekproducten uit de directe regio vind je de leukste cadeautjes voor de kerst. Geniet van een kopje warme chocolademelk of glaasje glühwein, proef enkele lokale lekkernijen en kom volledig in de kerstsfeer met vrolijke kerstmuziek. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur

Toegang tot de Avonturenboerderij Kerstmarkt bedraagt € 5,00. Parkeren is gratis voor dit evenement.

Events - Ontmoet de Kerstman
Ontmoet de Kerstman

Ontmoet de Kerstman op Avonturenboerderij Molenwaard! Hij is aanwezig van 26 december t/m 30 december. 

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met de Kerstman is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Fien & Teun Dag 2 januari 2020
Fien & Teun Dag 2 januari 2020

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op donderdag 2 januari 2020 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!