Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Thema: Onderwater met Kikker*
15 mei t/m 28 juni
- Rollen in de Modder met Peppa Pig*
18 juli t/m 30 augustus
- Thema: Molens
September
- Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober 
- Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
- Fien & Teun Dag
2 januari 2021

*Kikker is aanwezig op 16 & 17 mei, 20 t/m 24 mei, 29 mei t/m 1 juni, 6 & 7 juni, 13 & 14 juni, 20 & 21 juni en 27 & 28 juni 2020.
*Peppa is aanwezig op 4 & 5 juli, 11 & 12 juli en van 18 juli t/m 30 augustus 2020.

Events - Thema: Onderwater met Kikker
Thema: Onderwater met Kikker

Ga in mei en juni op een ‘Onderwater’-reis bij Avonturenboerderij Molenwaard. Vaar met de schipper in het bootje over de grote sloot, en verwonder je over alle planten en dieren die in én rond het water leven en groeien.

Speciaal voor het grote ‘Onderwater’-avontuur komt onze allergrootste onderwatervriend Kikker in juni op hoogseizoendagen* op bezoek bij de Avonturenboerderij. In de voorstelling ‘Kikker is Verliefd’ neemt Kikker je, samen met Haas, mee op een muzikale reis in zijn wereld onder water.

*Kikker is alleen aanwezig op 16 & 17 mei, 20 t/m 24 mei, 29 mei t/m 1 juni, 6 & 7 juni, 13 & 14 juni, 20 & 21 juni en 27 & 28 juni 2020.

Events - Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig
Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig

Speciaal voor het thema ‘Rollen in de Modder’ is er vanaf 18 juli een modderbaan waar je als een echt varkentje de natuur kunt verkennen. Het motto: “Hoe viezer, hoe beter”. En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Ook komt Peppa Pig op bezoek, van 18 juli t/m 30 augustus. Peppa houdt natuurlijk heel erg van springen in de modderplassen! En op de Avonturenboerderij zijn de grootste en mooiste modderige plassen te vinden. In de mini-voorstelling springt ze, samen met haar broertje George, vrolijk door de modderpoeltjes. Ga jij mee op dit spetterende, muzikale avontuur?

Events - Thema: Molens
Thema: Molens

Zo gaat de molen, de molen, de molen... Ontdek het bijzondere verhaal van korenmolen ‘De Jonge Sophia’ en beleef het ambacht van de molenaar in de maand september. Hij vertelt je alles wat je wilt weten over één van de oudste en belangrijkste Nederlandse werktuigen!

Hoe werkt een molen? Wat zijn wieken? Welke soorten molens zijn er? En... wat is molentaal? Ga op zoek naar de antwoorden en word zelf een échte molenaar bij Avonturenboerderij Molenwaard!

Events - Thema: Paddenstoelen en Pompoenen
Thema: Paddenstoelen en Pompoenen

De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de vogels trekken naar het Zuiden. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit in de maand oktober. Het is de tijd van de Herfsthelden: de paddenstoel en zwam! Leer bij de zwammenkwekerij op het park van alles over de (h)eerlijke oesterzwam. Hoe gezond is deze zwam nu eigenlijk? Hoe groeit hij? En hoe helpt hij mee tegen de voedselverspilling in ons land?

Geniet bovendien van de vrolijke Herfstshow van Fien & Teun en ga met de speurtocht op zoek naar bijzondere pompoenen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? 

 

Events - Thema: Winter op de Boerderij
Thema: Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Ga op de foto met Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 14 & 15 november, 21 & 22 november en 28 & 29 november & 5 december

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op 14 & 15 november, 21 & 22 november, 28 & 29 november & 5 december.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021
Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op zaterdag 2 januari 2021 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!