Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Themamaanden

Ga elke maand met Fien & Teun op avontuur!

- Mei: Onderwater Maand met Kikker
- Juni: Vroege Vogel Maand met Pino
- Juli: Rollen in de Modder Maand met Peppa 
- Augustus: Rollen in de Modder Maand met Peppa
- September: Kaas Maand
- Oktober: Paddenstoelen & Pompoenen Maand
- November: Winter op de Boerderij
- December: Winter op de Boerderij 

Events - Themamaand maart: Lammetjes met Mike & Molly
Themamaand maart: Lammetjes met Mike & Molly

In maart is het ‘Lammetjes Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. Kom kijken bij de pasgeboren lammetjes. Zie ze springen in de wei, melk drinken bij hun moeder en druk spelen met elkaar. Natuurlijk kan er ook geknuffeld worden.

In de ‘Lammetjes Maand’ zijn er niet alleen maar jonge lammetjes. De hele maand maart zijn er veel meer jonge dieren te vinden op de avonturenboerderij.

Events - Themamaand april: Lammetjes met Mike & Molly
Themamaand april: Lammetjes met Mike & Molly

In april is het ‘Lammetjes Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. Kom kijken bij de pasgeboren lammetjes. Zie ze springen in de wei, melk drinken bij hun moeder en druk spelen met elkaar. Natuurlijk kan er ook geknuffeld worden.

In de ‘Lammetjes Maand’ zijn er niet alleen maar jonge lammetjes. De hele maand april zijn er veel meer jonge dieren te vinden op de avonturenboerderij.

Events - Paaseieren zoeken
Paaseieren zoeken

Beleef het leukste Paasuitje van het jaar bij Avonturenboerderij Molenwaard! Zoek van vrijdag 19 april tot en met maandag 22 april, vanaf 10:30 uur, naar de chocolade-eieren. Fien en Teun hebben hebben de eieren namelijk door het hele park verstopt. De zoektocht start vanaf 10:30 uur, totdat alle paaseieren op zijn. En vind jij er een? Dan mag je het ei natuurlijk lekker opeten.

Events - Themamaand mei: Onderwater maand
Themamaand mei: Onderwater maand

In mei is het ‘Onderwater Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. Vaar met de schipper in het bootje over de grote sloot, en verwonder je over alle dieren en planten die in het water leven en groeien.

Speciaal voor de ‘Onderwater Maand’ komt onze allergrootste onderwatervriend Kikker op hoogseizoendagen* op bezoek bij Avonturenboerderij Molenwaard. In de voorstelling ‘Kikker is Verliefd’ neemt Kikker je, samen met Eend en Haas, mee op een muzikale reis in zijn onderwaterwereld. 

* Kikker is aanwezig op 19 april t/m 5 mei, 11 & 12 mei, 18 & 19 mei, 25 & 26 mei, 30 mei t/m 2 juni en 8 juni t/m 10 juni. 

Events - Themamaand juni: Vroege Vogel
Themamaand juni: Vroege Vogel

In juni is het ‘Vroege Vogels Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. De hele maand staat in het teken van de vogel. In mei leggen alle vogels een ei, daarom gaan we in juni op zoek naar jonge vogels. Lukt het jou om ze te spotten? Hoeveel verschillende vogels tel jij? En kun jij aan de veren zien, welke vogel deze veer heeft laten vallen?

Tijdens de ‘Vroege Vogels Maand’ krijgen Fien en Teun bezoek van een wel héél bijzondere vogel. Pino, de blauwe vogel uit Sesamstraat, huist haar nest op hoogseizoendagen op Avonturenboerderij Molenwaard. Pino vindt het ontzettend leuk om je te ontmoeten en met jou op de foto te gaan.

Events - Themamaand juli: Rollen in de Modder
Themamaand juli: Rollen in de Modder

In juli is het ‘Rollen in de Modder Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. Speciaal voor dit thema is er een modderbaan waar je als echte varkentjes de natuur kunt verkennen. Het motto: "Hoe viezer, hoe beter". En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Speciaal voor de ‘Rollen in de Modder Maand’ komt Peppa Pig op bezoek. Peppa houdt natuurlijk ook heel erg van springen in de modderplassen! In de mini-voorstelling viert Peppa samen met haar broertje George feest! Want... Peppa Is jarig! Ga jij van 20 juli t/m 31 augustus ook mee op dit verrassende, muzikale avontuur? 

Let op 31 juli is er geen minishow van Peppa Pig, maar is de minishow van Kikker op Avonturenboerderij Molenwaard. Wel kan je op de foto met Peppa Pig.

Events - Themamaand augustus: Rollen in de Modder
Themamaand augustus: Rollen in de Modder

In augustus is het ‘Rollen in de Modder Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. Speciaal voor dit thema is er een modderbaan waar je als echte varkentjes de natuur kunt verkennen. Het motto: "Hoe viezer, hoe beter". En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Speciaal voor de ‘Rollen in de Modder Maand’ komt Peppa Pig op bezoek. Peppa houdt natuurlijk ook heel erg van springen in de modderplassen! In de mini-voorstelling viert Peppa samen met haar broertje George feest! Want... Peppa Is jarig! Ga jij van 20 juli t/m 31 augustus ook mee op dit verrassende, muzikale avontuur? 

Let op 26 augustus is er geen minishow van Peppa Pig, maar is de minishow van Kikker op Avonturenboerderij Molenwaard. Wel kan je op de foto met Peppa Pig.

Events - Themamaand september: Kaas
Themamaand september: Kaas

Deze maand staat Avonturenboerderij Molenwaard in het teken van… Kaas! Leer alles over het maken van kaas. Hoe oud is oude kaas? Hoe maak je smeerkaas? En bestaat er ook kamelenkaas? Het antwoord vind je op: Avonturenboerderij Molenwaard!

Events - Themamaand oktober: Paddenstoelen en Pompoenen
Themamaand oktober: Paddenstoelen en Pompoenen

In oktober is het ‘Paddenstoelen en Pompoenen Maand’ op Avonturenboerderij Molenwaard. De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit. Fien en Teun hebben, samen met papa en mama, heel de boerderij versierd met mooie pompoenen uit hun eigen moestuin. 

Ga, net als Fien en Teun, met de speurtocht op zoek naar bijzondere paddenstoelen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? Of maak jouw eigen pompoenmasker, in Hooijmijt achterin het park. Ook hebben Fien en Teun een compleet nieuwe minishow! Kortom, genoeg te beleven tijdens het Herfstfeest op de Boerderij!

Events - Themamaand Winter op de Boerderij
Themamaand Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Bezoek de vrolijke show van Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december. Fien en Teun hebben tijdens Sinterklaas een speciale show, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Als Sinterklaas met zijn boot terug naar Spanje vaart, is het pas echt winter. Bind de ijzers onder en kom, samen met Fien en Teun, schaatsen op de enige echte Fien en Teun Schaatsbaan. En is het eind van het jaar bijna in zicht? Dan komt de Kerstman natuurlijk ook op bezoek: van 26 t/m 30 december is deze vriendelijke man op het park voor een dikke knuffel en vrolijke ho ho ho!

Events - Kinderschaatsbaan
Kinderschaatsbaan

Vanaf 1 november t/m 31 januari kan je met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig schaatsen op de kinderschaatsbaan bij de Avonturenboerderij.

Schaatsen voor de kinderen zijn te leen op het park, en zijn inbegrepen bij de entreeprijs tot het park.

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Kerstmarkt
Kerstmarkt

Op 18 december, 19 december en 20 december Avonturenboerderij Molenwaard wordt omgetoverd tot een sfeervolle, feestelijke kerstmarkt. Tussen de gezellige kraampjes met allerlei streekproducten uit de directe regio vind je de leukste cadeautjes voor de kerst. Geniet van een kopje warme chocolademelk of glaasje glühwein, proef enkele lokale lekkernijen en kom volledig in de kerstsfeer met vrolijke kerstmuziek. De kerstmarkt is van 16:00 uur tot 22:00 uur

Toegang tot de Avonturenboerderij Kerstmarkt bedraagt € 5,00. Parkeren is gratis voor dit evenement.

Events - Ontmoet de Kerstman
Ontmoet de Kerstman

Ontmoet de Kerstman op Avonturenboerderij Molenwaard! Hij is aanwezig van 26 december t/m 30 december. 

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met de Kerstman is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Fien & Teun Dag 2 januari 2020
Fien & Teun Dag 2 januari 2020

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op donderdag 2 januari 2020 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!