Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober 
- Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
- Fien & Teun Dag
2 januari 2021

Events - Thema: Molens
Thema: Molens

Zo gaat de molen, de molen, de molen... Ontdek het bijzondere verhaal van korenmolen ‘De Jonge Sophia’ en beleef het ambacht van de molenaar in de maand september. Hij vertelt je alles wat je wilt weten over één van de oudste en belangrijkste Nederlandse werktuigen!

Hoe werkt een molen? Wat zijn wieken? Welke soorten molens zijn er? En... wat is molentaal? Ga op zoek naar de antwoorden en word zelf een échte molenaar bij Avonturenboerderij Molenwaard!

Events - Minishow Kikker
Minishow Kikker

Kikker vond het in juni zo gezellig op de Avonturenboerderij, dat hij ook in september en oktober weer op bezoek komt. In de voorstelling ‘Kikker is Verliefd’ neemt Kikker je, samen met Haas, mee op een muzikale reis in zijn wereld onder water.

*Kikker is alleen aanwezig op 5 & 6 september, 12 & 13 september, 19 & 20 september, 26 & 27 september, 3 & 4 oktober, 10 & 11 oktober, 17 t/m 25 oktober 2020.

Events - Thema: Paddenstoelen en Pompoenen
Thema: Paddenstoelen en Pompoenen

De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de vogels trekken naar het Zuiden. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit in de maand oktober. Het is de tijd van de Herfsthelden: de paddenstoel en zwam! Leer bij de zwammenkwekerij op het park van alles over de (h)eerlijke oesterzwam. Hoe gezond is deze zwam nu eigenlijk? Hoe groeit hij? En hoe helpt hij mee tegen de voedselverspilling in ons land?

Geniet bovendien van de vrolijke Herfstshow van Fien & Teun en ga met de speurtocht op zoek naar bijzondere pompoenen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? 

Events - Thema: Winter op de Boerderij
Thema: Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Ga op de foto met Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 14 & 15 november, 20 t/m 22 november en 27 t/m 29 november en 4 & 5 december

Events - Kinderschaatsbaan
Kinderschaatsbaan

Vanaf 6 november t/m 31 januari kan je met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig schaatsen op de kinderschaatsbaan bij de Avonturenboerderij.

Schaatsen voor de kinderen zijn te leen op het park, en zijn inbegrepen bij de entreeprijs tot het park.

Events - Het Grote Sinterklaasfeest
Het Grote Sinterklaasfeest

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint… samen met de leukste Boerderijpieten naar Avonturenboerderij Molenwaard! Beleef het grootste, gezelligste Sinterklaasfeest van het land met Fien en Teun. Het Grote Sinterklaasfeest vindt plaats op 14 & 15 november, 20 t/m 22 november, 27 t/m 29 november en 4 & 5 december 2020. Ervaar jouw veilig dagje uit met de hele familie tijdens de vrolijkste tijd van het jaar bij de Avonturenboerderij!

Geniet iedere dag vanaf de kade van de feestelijke rondvaart met de Sint en Pieten op de Boerderijboot. Ontmoet Sinterklaas, doe mee aan de speciale Pietenspeurtocht en schaats een rondje op de Kinderschaatsbaan. Ontdek het Hollandse landleven en behaal, samen met de Pieten, jouw eigen écht Boerenpietendiploma op de Pietenboerderijschool. Help Koeienpiet met koe melken, maak een ponyritje bij Paardenpiet of tel de schaapjes met Schapenpiet; voer jij alle Pietenopdrachten goed uit? Welke Pieten er meer zijn… dat blijft nog even een grote verrassing!

Zing natuurlijk ook mee met de leukste Sinterklaasliedjes in de vrolijke minishow: Fien & Teun’s Sinterklaasfeest. Het allerliefste boertje en boerinnetje vertellen jou de leukste Sinterklaasverhaaltjes. Fien en Teun kunnen niet wachten! Zien zij jou bij Het Grote Sinterklaasfeest op de Avonturenboerderij?

Benieuwd hoe laat alle activiteiten plaatsvinden? Kijk dan op het Informatiebord op het Voorplein!

Events - Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021
Fien & Teun Dag - Zaterdag 2 januari 2021

Heet jij Fien of Teun? Kom dan op zaterdag 2 januari 2021 gratis naar Avonturenboerderij Molenwaard, en luid gezellig samen met ons het nieuwe jaar in!

Meer informatie volgt!