Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Events

Samen... is alles veel leuker! Kijk voor de leukste evenementen op deze pagina of plan zelf je eigen evenement bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- GiGaGrote Insecten op de Boerderij
mei & juni 2021
- Rollen in de Modder met Peppa Pig
juli & augustus 2021
- Kikker
september & oktober 2021
- Winter op de Boerderij
1 november 2021 t/m 31 januari 2022
- Het Grote Sinterklaasfeest
weekenden november & december 2021
- Kerstmarkt 2021
21 t/m 24 december 2021

Events - Thema: GiGaGrote Insecten op de Boerderij
Thema: GiGaGrote Insecten op de Boerderij

Zoemende bijen, tjirpende krekels en fladderende vlinders... allemaal Insecten! Overal vind je deze bijzondere beestjes, ook bij Avonturenboerderij Molenwaard! Mei én juni 2021 staat namelijk geheel in het teken van het thema 'GiGaGrote Insecten op de Boerderij'!

Sta voor het eerst in je leven oog in oog met een wesp, mug of sprinkhaan! Zoek op het park naar de tientallen metersgrote insecten, die bewegen en zelfs geluid maken. Speciaal voor deze periode komen ook jouw lieve insectenvriendjes Miro & Kreek op bezoek. Zij leren je van alles over de wonderlijke wereld van insecten in hun leerzame, kriebelige GiGaGrote InsectenQuizzz! Ben jij klaar voor dit spannende avontuur?

*Miro en Kreek zijn alleen aanwezig op:  22 t/m 24 mei, 29 & 30 mei, 5 & 6 juni, 12 & 13 juni, 19 & 20 juni en 26 & 27 juni.

Events - Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig
Thema: Rollen in de Modder met Peppa Pig

Speciaal voor het thema ‘Rollen in de Modder’ is er van 24 juli t/m 21 augustus 2021 een modderbaan waar je als een echt varkentje de natuur kunt verkennen. Het motto: “Hoe viezer, hoe beter”. En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Ook komt Peppa Pig op bezoek, op 3 & 4 juli, 10 & 11 juli én dagelijks van 17 juli t/m 31 augustus 2021, voor haar schoolreisje op de Avonturenboerderij! Met haar rugtas om en lunchtrommeltje in de hand ontdekt Peppa alle leuke activiteiten op het park. En, natuurlijk ook de grootste en mooiste modderplassen! Beleef de vrolijke mini-voorstelling met de nieuwste meezingliedjes en meedoedansjes. Ga jij mee met Peppa op het allerleukste, spetterende dagje uit!

Events - Thema Kikker
Thema Kikker

Kwaak, kwaak, kwaak... in september én oktober 2021 heeft Kikker, de grote groene vriend van Fien en Teun, zijn eigen thema op het park! Ga jij mee op ontdekkingstocht in zijn bijzondere onderwaterwereld? Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier. Maar, avontuur is ook leuk! Dus, komt hij in het najaar gewoon gezellig op bezoek op de Avonturenboerderij!

In zijn spetterende, spiksplinternieuwe minishow zingt Kikker de allerleukste vrolijkste liedjes. Kikker kan nog niet lezen, maar hij tekent, zwemt en springt héél hoog! Ook heeft hij de beste vriendjes van de hele wereld: Eend, Haas... en straks jij ook?

*Kikker is alleen aanwezig op: 11 & 12 september, 18 & 19 september, 25 & 26 september, 2 & 3 oktober, 9 & 10 oktober en van 16 t/m 31 oktober 2021.

Events - Thema Winter op de Boerderij
Thema Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 5 november 2021 t/m 30 januari 2022 is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Bezoek de vrolijke show van Fien & Teun en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst.

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 13 & 14 november, 19 t/m 22 november, 26 t/m 28 november & 3 december t/m 5 december. Fien en Teun hebben tijdens Sinterklaas een speciale show, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Als Sinterklaas met zijn boot terug naar Spanje vaart, is het pas echt winter. Bind de ijzers onder en kom, samen met Fien en Teun, schaatsen op de enige echte Fien en Teun Schaatsbaan. En is het eind van het jaar bijna in zicht? Dan komt de Kerstman natuurlijk ook op bezoek. Deze vriendelijke man is van 21 december 2021 t/m 2 januari 2022 (uitgezonderd 25 december en 31 december 2021) op het park voor een dikke knuffel en vrolijke ho ho ho!

Events - Kinderschaatsbaan
Kinderschaatsbaan

Vanaf 5 november 2021 t/m 30 januari 2022 kan je met je broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gezellig schaatsen op de kinderschaatsbaan bij de Avonturenboerderij.

Schaatsen voor de kinderen zijn te leen op het park, en zijn inbegrepen bij de entreeprijs tot het park.

Events - Ontmoet Sinterklaas
Ontmoet Sinterklaas

Ontmoet Sinterklaas op de Avonturenboerderij! Hij is aanwezig op: 13 & 14 november, 19 t/m 22 november, 26 t/m 28 november & 3 december t/m 5 december 2021.

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met Sinterklaas is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.

Events - Boerenkerstmarkt
Boerenkerstmarkt

Van dinsdag 21 december t/m vrijdag 24 december 2021 vindt op Avonturenboerderij Molenwaard de tweede Boerenkerstmarkt plaats. Tijdens dit sfeervolle evenement kun je, op veilige wijze, de mooiste kerstcadeaus uitzoeken bij diverse kramen vol streekproducten, brocante en heerlijke lekkernijen.

Naast de markt is er nog van alles te beleven; zo kunnen de kinderen schaatsen, ponyrijden of tractor rijden, zijn er demonstraties én livemuziek. Natuurlijk is de Kerstman aanwezig en kun je genieten van warme wafels, pannenkoeken of glühwein.

De Avonturenboerderij is voor de Boerenkerstmarkt geopend vanaf 15:00 uur tot 21:00 uur.

Kijk hier voor meer informatie en de foto's van de Boerenkerstmarkt van 2019. 

Events - Ontmoet de Kerstman
Ontmoet de Kerstman

Ontmoet de Kerstman op Avonturenboerderij Molenwaard! Hij is aanwezig van 21 december 2021 t/m 2 januari 2022 (uitgezonderd 25 december en 31 december 2021). 

Ben je benieuwd hoe laat de meet & greet met de Kerstman is? Kijk dan op het informatiebord op het voorplein.