18 september 2021 - Avonturenboerderij Molenwaard

Hoog bezoek bij Avonturenboerderij Molenwaard

Van Hoorne Entertainment werkt mee door samen met onderwijsinstellingen en andere bedrijven uit de regio een Agri-Foodcampus te ontwikkelen. In het kader daarvan, bracht Commissaris van de Koning, Jaap Smit, vrijdag 10 september 2021 een bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard. Het was een bijzondere dag waarbij de CEO van Van Hoorne Entertainment, Michael van Hoorne, vertelde over de Alblasserwaard en het leerzame verhaal achter Avonturenboerderij Molenwaard.

Vanuit Den Hâneker, de ondernemers uit het gebied, de lokale overheid en het onderwijs is het initiatief ontstaan om samen een Agri & Food campus op te zetten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De campus moet vele functies gaan vervullen in zijn omgeving. Zo moet het innovatie stimuleren bij bedrijven, een plaats van samenkomst zijn voor ondernemers, medewerkers en betrokkenen vanuit onderwijs, de regio op de kaart zetten en educatieve doeleinden hebben.

Van Hoorne zet zich graag in om de Alblasserwaard en al zijn schoonheid nog beter aan het daglicht te brengen, waarbij Food & Agri een van de belangrijkste sectoren zijn ons prachtige gebied. Tijdens de rondleiding door Michael van Hoorne op Avonturenboerderij Molenwaard werd snel duidelijk dat het verhaal van de Avonturenboerderij nauw aansluiten op het initiatief van de Agri & Food campus en helpt bij het stimuleren van een leven lang leren.

Bij Avonturenboerderij Molenwaard draait het om educatief plezier. Kinderen leren hier in makkelijke taal over het belang van het boeren landleven, natuur en zijn werking. Het heeft gezorgd voor een prachtige stad-platteland verbinding. Ook werkt de boerderij met streekproducten en heeft Van Hoorne Entertainment nauwe samenwerkingen met organisaties uit de omgeving.