Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Avonturenboerderij Molenwaard is het Beste Family Entertainment Center | 27-03-2019


Gisteren, 26 maart 2019, werd tijdens de Vakdag ‘Het Nieuwe Dagje Uit’ bekendgemaakt dat Avonturenboerderij Molenwaard de award heeft gewonnen voor het Beste Family Entertainment Center.

Morgen, donderdag 28 maart, bestaat Avonturenboerderij Molenwaard exact één jaar. In deze korte periode is het themapark in Groot-Ammers uitgeroepen door de ANWB tot het ‘Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019’, door JUMBO tot het ‘Verrassendste Dagje Uit’ en nu ook tot het Beste Family Entertainment Center (FEC). De award wordt door de branchevakjury toegekend aan die onderneming die in staat is het optimale gevoel te creëren van een gezellig dagje uit in familiare sfeer. 

Volgens juryvoorzitter Hans van Leeuwen (trendwatcher, adviseur en conceptontwikkelaar Recreatie & Toerisme) lag de top 3 zo dicht bij elkaar dat uiteindelijk de bezoekersbeoordelingen op sociale media de doorslag moest geven. Daarbij werd zowel naar de waardering als naar het aantal reviews gekeken. Zo ontstond een gewogen gemiddelde waarbij de Avonturenboerderij met een 4,9 (op een schaal van 5) het hoogste scoorde. Op de tweede plaats eindigde Het Waddencentrum Afsluitdijk en op de derde positie The Max, de winnaar van vorig jaar.

Van Leeuwen benadrukte in zijn speech over Avonturenboerderij Molenwaard dat hij nog nooit eerder had gezien dat een FEC in zo’n korte tijd al zo’n hoog niveau bereikte. Dit was volgens hem vooral te danken aan de medewerkers. 

Beoordeling Beste Family Entertainment Center
Bij de beoordeling door de vakjury werd o.a. gekeken naar de diversiteit aan activiteiten, de sfeerbeleving, thematisering en hospitality, het commerciële concept en de online performance, conversie en strategie. Een FEC moet aan drie voorwaarden voldoen:
- Het moet minimaal drie activiteiten bevatten
- Het moet gericht zijn op meerdere doelgroepen
- Het moet een familiegevoel uitstralen

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Kikker
september & oktober 2021
- Winter op de Boerderij
3 november 2021 t/m 9 januari 2022
- Ontmoet Sinterklaas
woensdag t/m zondag in november & december 2021
- Ontmoet de Kerstman
22 december t/m 31 december 2021 (uitgezonderd 25 december).
- Lichtjesfeest op de Boerderij
8 december 2021 t/m 9 januari 2022

2566-trots-als-een-pauw.jpg