Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Avonturenboerderij Molenwaard nadert voltooiing | 21-03-2018


Volgende week opent Avonturenboerderij Molenwaard haar deuren. Het nieuwe themapark, onderdeel van de Van Hoorne Entertainment Groep, is ingericht op het voormalig terrein van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt in Groot-Ammers.

Nog enkele likjes verf, houten planken vastschroeven, schoonmaken en repetities in het Fien & Teun Theater… Op Avonturenboerderij Molenwaard wordt er hard gewerkt voor de opening van het spiksplinternieuwe themapark in Groot-Ammers, Zuid-Holland.

“Nog nergens in Nederland is er een park te vinden waar educatie, entertainment, spelen en een kinderboerderij en shows op deze manier samenkomen. Ik ben er dan ook ongelofelijk trots op dat wij met de Avonturenboerderij kinderen en hun familie mee kunnen nemen naar de oorsprong. Het is niet voor niets dat oorsprong, traditie en sentiment steeds meer onderdeel worden van vrije tijd. Wij proberen op een bijzonder gastvrije manier aan deze vraag te voldoen met ons nieuwe park”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard.

Bijzondere bewoners
Van wollige schapen en kakelende kippen tot knorrende varkens en schattige pony’s. Inmiddels hebben de meeste bewoners van Avonturenboerderij Molenwaard hun plekje al gevonden. Sommigen met een bijzonder verhaal. Zo zijn twee hangbuikzwijntjes overgenomen van een opvanglocatie in Nijkerk, nadat de minivarkens in oktober 2017 gedumpt waren op een landgoed in Putten. Ook Roos, het Husumer-varken, is een uniek soort varken en zeer zeldzaam. In 1980 leek het ras zelfs bijna uitgestorven. Maar, een aantal weken geleden heeft Roos zeven kerngezonde biggetjes op de wereld gezet. Net als Roos krijgen ook enkele pony’s, geiten, schapen, konijnen en cavia’s over een paar weken hun jongen, waardoor het bij Avonturenboerderij Molenwaard een grote, gezellige beestenboel wordt.    

Op woensdag 28 maart 2018 is de officiële opening van Avonturenboerderij Molenwaard en op vrijdag 30 maart 2018 opent het themapark haar deuren voor alle bezoekers.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Winter op de Boerderij
3 november 2021 t/m 18 februari 2022
- Ontmoet de Kerstman
22 december t/m 31 december 2021 (uitgezonderd 25 december).
- Thema Pim & Pom
Februari & maart 2022
- Thema Kikker
april & mei 2022

2206-biggetjes-avonturenboerderij-molenwaard-web.jpg