Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Bijzonder geboortenieuws bij Avonturenboerderij Molenwaard | 30-03-2019


Avonturenboerderij Molenwaard mag sinds gisteren weer een aantal nieuwe bewoners verwelkomen op het park: drie flamivaars. Deze diersoort is een kruising tussen een ooievaar en flamingo.

De bijzondere geboortegolf op Avonturenboerderij Molenwaard houdt aan. Na het unieke nieuws van twee geitjesvierlingen meldt het themapark nu ook de geboorte van drie flamivaars: een zeldzame kruising tussen een ooievaar en flamingo. De flamivaars (of ooiemingo’s) werden gisteren, op vrijdag 29 maart, in het nest ontdekt door de dierenverzorgers van het park. Voor het nieuws wereldkundig gemaakt kon worden, werd zoöloog Jetsa Overveen geraadpleegd.

Overveen vertelt: “Waar slechts 30% van de ooievaars in Nederland overwintert, trekt de rest nog naar het warme zuiden. Het is niet ongewoon dat ooievaars samen met flamingo’s overwinteren, daar we de flamingo kunnen plaatsen in de orde der Ciconiiformes, oftewel ooievaarachtigen. Verwanten zoeken elkaar op. Dat zie je bijvoorbeeld in het Ria Formosa Natural Park: een groot natuurgebied tussen Faro (Portugal) en de Spaanse grens, waar ooievaars en flamingo’s gezamenlijk leven en/of overwinteren. Het is in die overwinteringsperiode dat de kruising tot stand is gekomen. Een zeldzaam fenomeen, waarop wij trots mogen zijn dat wij dit in Nederland mogen bewonderen.”

April: Lammetjes Maand
In april is Avonturenboerderij Molenwaard de hele maand geopend (behalve op maandag 1, 8 en 15 april). Tijdens deze maand zijn, naast pasgeboren lammetjes, natuurlijk ook de pasgeboren geitjes, kuikens, cavia’s én flamivaars te bewonderen. Extra leuk: in de meivakantie (vanaf 19 april) start de minishow ‘Kikker is Verliefd’ al in de Hooimijt op het park.  

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Kikker
september & oktober 2021
- Winter op de Boerderij
3 november 2021 t/m 9 januari 2022
- Ontmoet Sinterklaas
woensdag t/m zondag in november & december 2021
- Ontmoet de Kerstman
22 december t/m 31 december 2021 (uitgezonderd 25 december).
- Lichtjesfeest op de Boerderij
8 december 2021 t/m 9 januari 2022

2568-flamivaars.jpg