Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Rabobank (W)eet-spel onthuld bij Avonturenboerderij Molenwaard | 04-10-2018


Sinds gisteren, woensdag 3 oktober 2018, is Avonturenboerderij Molenwaard een attractie rijker: het Rabobank (W)eet-spel. Fien en Teun onthulden, in het bijzijn van honderden Rabobankleden, het nieuwe educatieve spel op het park.

Het Rabobank (W)eet-spel is ontstaan uit de gemeenschappelijke visie van de Rabobank en Avonturenboerderij Molenwaard op het gebied van voedselverspilling. “Jaarlijks gooien we in Nederland gezamenlijk 700 miljoen kilo eten weg”, vertelde Riejanne Verhoeks-Bok, accountmanager MKB Rabobank Merwestroom, gisteren tijdens de officiële onthulling van het interactieve spelbord. Samen bouwen aan een betere wereld kan volgens haar ook al op kleine schaal beginnen. Michael van Hoorne, directeur van Avonturenboerderij Molenwaard vult aan: “Wat is dit een prachtige samenwerking met de lokale banken: Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en Merwestroom. We zijn trots op deze mooie partner waarmee we kinderen op ons park een stukje bewustwording kunnen meegeven over voedselverspilling.”  

Rabobank (W)eet-spel 
Opeten of weggooien? Met het Rabobank (W)eet-spel krijgen de kinderen de keuze voorgelegd om het voedsel, wat afgebeeld staat op het interactieve spel, in de prullenbak te gooien of lekker op te eten. Wat zullen ze bijvoorbeeld doen met een beschimmelde boterham, een scheve komkommer of kaas met gaten erin? Fien en Teun, de karakters van Avonturenboerderij Molenwaard, zullen aan de hand van de keuze van de kinderen reageren en ervoor zorgen dat de kinderen de juiste beslissing maken.  

Verdere samenwerking 
Het Rabobank (W)eet-spel is niet het enige project van de Rabobank en Avonturenboerderij Molenwaard. Zo zijn Fien en Teun aanwezig op de Ledendag in Kinderdijk op zaterdag 6 oktober en zal de Avonturenboerderij onderdeel zijn van het Rabo Spaarfeest, waarbij kinderen kunnen sparen voor gratis toegang tot het park.

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober
- Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
- Het Grote Sinterklaasfeest
14 & 15 november
20 t/m 22 november
27 t/m 29 november
4 & 5 december 2020
- Fien & Teun Dag
2 januari 2021

2429-rabobank-weetspel-opening-001.jpg