Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Thema's

Bij elk boerderijthema nemen Fien en Teun je mee op een nieuw avontuur, waarbij het Hollandse buitenleven centraal staat. Een aantal keer in het seizoen krijgen het vrolijke boertje en boerinnetje ook bezoek van wel hele bijzondere vrienden. Bekijk hieronder alle thema's.

* Programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Thema's

Ontdek de boerderijthema's met Fien & Teun!

- Rollen in de Modder
Peppa & Modderbaan van 20 juli t/m 1 sep. '19
- Kaas:
Activiteiten in sep. '19
- Paddenstoelen & Pompoenen
Activiteiten in okt. '19
- Winter op de Boerderij
Activiteiten van 1 nov. '19 t/m 31 jan. '20

Thema's - Rollen in de Modder
Rollen in de Modder

Speciaal voor het thema 'Rollen in de Modder' is er vanaf 20 juli een modderbaan waar je als echte varkentjes de natuur kunt verkennen. Het motto: "Hoe viezer, hoe beter". En vergeet natuurlijk niet om een extra setje schone kleren mee te nemen!

Ook komt Peppa Pig op bezoek, van 20 juli t/m 1 september. Peppa houdt natuurlijk heel erg van springen in de modderplassen! En op de Avonturenboerderij zijn de grootste en mooiste plassen te vinden. In de mini-voorstelling springt ze dan ook vrolijk door de modderplassen met haar boertje George! Ga jij mee op dit spetterende, muzikale avontuur? 

Kaas

In september staat Avonturenboerderij Molenwaard in het teken van… kaas! Leer alles over het maken van kaas. Hoe oud is oude kaas? Hoe maak je smeerkaas? En bestaat er ook kamelenkaas? Het antwoord vind je op: Avonturenboerderij Molenwaard!

Thema's - Kaas
Thema's - Paddenstoelen en Pompoenen
Paddenstoelen en Pompoenen

In oktober is het thema ‘Paddenstoelen en Pompoenen’ op Avonturenboerderij Molenwaard. De dagen worden korter en kouder. De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten uit de grond. De hele Avonturenboerderij ziet er anders uit. Fien en Teun hebben, samen met papa en mama, heel de boerderij versierd met mooie pompoenen uit hun eigen moestuin. 

Ga, net als Fien en Teun, met de speurtocht op zoek naar bijzondere paddenstoelen langs het wandelpad. Puzzel jij het woord bij elkaar? Of maak jouw eigen pompoenmasker, in Hooijmijt achterin het park. Ook hebben Fien en Teun een compleet nieuwe minishow! Kortom, genoeg te beleven tijdens het Herfstfeest op de Boerderij!

Winter op de Boerderij

Vier de winter bij Avonturenboerderij Molenwaard! Van 1 november t/m 31 januari is het ‘Winter op de boerderij’ Maand. Geniet van een heerlijk kopje warme chocolademelk of een lekker broodje boerenrookworst. Bezoek de vrolijke show van Fien & Teun, maak een mooie pindaketting voor de vogels en beleef nog veel meer echte Hollandse winterse activiteiten. En daar horen natuurlijk ook de winterse feesten bij: Sinterklaas en Kerst. 

Sinterklaas heeft speciaal voor ons zijn Boerderijpieten uit Spanje meegenomen. Melk de koeien met de Koeienpiet of verzorg de pony’s met de Ponypiet. Ook komt de Sint zelf langs op 16 & 17 november, 23 & 24 november en 30 november & 1 december. Fien en Teun hebben tijdens Sinterklaas een speciale show, waarin ze natuurlijk hun schoentje mogen zetten.

Als Sinterklaas met zijn boot terug naar Spanje vaart, is het pas echt winter. Bind de ijzers onder en kom, samen met Fien en Teun, schaatsen op de enige echte Fien en Teun Schaatsbaan. En is het eind van het jaar bijna in zicht? Dan komt de Kerstman natuurlijk ook op bezoek: van 26 t/m 30 december is deze vriendelijke man op het park voor een dikke knuffel en vrolijke ho ho ho!

Thema's - Winter op de Boerderij