Avonturenboerderij Molenwaard
Avonturenboerderij Molenwaard
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
+31 (0) 184 784 111 - info@avonturenboerderij.nl

Het allerleukste educatieve schoolreisje

Een blokje kaas. Een glas chocolademelk. Of een kant-en-klare pannenkoek. Snel langs de supermarkt, en de voorraadkast is weer gevuld. Vanzelfsprekend, toch? Echter weten kinderen vaak niet meer waar melk écht vandaan komt of ze denken dat spinazie in ‘deelblokjes à la crème’ groeit. Ga nu samen met je leerlingen op schoolreis in de prachtige Hollandse polder en ontdek van alles over de boerderij, natuur, tuin én dieren bij Avonturenboerderij Molenwaard.

Kiezen jullie voor het reguliere schoolreisje, het gezonde schoolreisje of het educatief uitje? Kijk op deze pagina snel verder voor alle opties! 

Themamaanden

Ga elke maand met Fien & Teun op avontuur!

- Mei: Onderwater Maand met Kikker
- Juni: Vroege Vogel Maand met Pino
- Juli: Rollen in de Modder Maand met Peppa 
- Augustus: Rollen in de Modder Maand met Peppa
- September: Kaas Maand
- Oktober: Paddenstoelen & Pompoenen Maand
- November: Winter op de Boerderij
- December: Winter op de Boerderij 

Schoolreisje - Reserveren het schoolreisarrangement
Reserveer jullie schoolreisje

Reserveer het allerleukste dagje uit naar Avonturenboerderij Molenwaard voor € 12,50 inclusief schoolreis-arrangement met:

 

 • toegang tot Avonturenboerderij Molenwaard*
 • lunch (frietje, drankje en ijsje)**
 • begeleider gratis entree (bij 1 op 5 kinderen)
 • boerderijdiploma
 • digitaal lespakket
 • terugkomkaartje (voor alle leerlingen)
 • Fien & Teun minishow

* Op maandag zijn wij gesloten (met uitzondering van vakanties en feestdagen)
* Fien & Teun zijn er altijd als er een schoolreisje is, ook op laagseizoendagen.

** Bij te boeken lunch voor de begeleiders voor €5,00 per p.p. 
(koffie/thee bij aankomst, frietjes en een drankje)

Combineer leerzaam met speelplezier bij Avonturenboerderij Molenwaard. Met onvergetelijke indrukken en de meest verrassende verhalen komen de leerlingen thuis. Reserveer nu het allerleukste schoolreisje bij Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is!

Boek je schoolreisje

Neem voor meer informatie contact met ons op via +31 (0) 184 784 111 of mail naar Schoolreisje@Avonturenboerderij.nl.

Reserveer jullie educatief uitje

Reserveer je educatief dagje uit naar Avonturenboerderij Molenwaard voor € 7,50 incl. het  arrangement:

 • toegang tot Avonturenboerderij Molenwaard
 • begeleider gratis ( 1 op de 5 kinderen)
 • boerderijdiploma
 • digitaal lespakket
 • terugkomkaartje (voor alle leerlingen)

*Op maandag zijn wij gesloten (met uitzondering van vakanties en feestdagen)

Combineer leerzaam met speelplezier bij Avonturenboerderij Molenwaard. Met onvergetelijke indrukken en de meest verrassende verhalen komen de leerlingen thuis. Reserveer nu het allerleukste dagje uit bij Avonturenboerderij Molenwaard: waar spelen ontdekken is!

Boek je educatief dagje uit

Neem voor meer informatie contact met ons op via +31 (0) 184 784 111 of mail naar Schoolreisje@Avonturenboerderij.nl.

Schoolreisje - Reserveer het educatief uitje
Schoolreisje - Recensies basisscholen
Recensies basisscholen

''De kleuters hebben een geweldige schoolreis gehad op Avonturenboerderij Molenwaard. Wat hebben de kinderen genoten! Een mooi verzorgd park, vriendelijke mensen en ruim voldoende te beleven voor een schoolreisdag. Super bedankt!'' 
-Kindcentrum Oranje Nassau, Papendrecht -

''De kinderen hebben donderdag 21 juni een geweldige dag gehad. ( de juffen en de ouders ook hoor) Hopen snel weer terug te komen!!''
- Basisschool de Toermalijn -

'' Wij hebben een geweldige schoolreis gehad naar Avonturenboerderij Molenwaard. Het was allemaal even goed verzorgd. Een heel leuk lespakket om van te voren op school te doen. En wat een leuk park! Er was heel veel te doen voor onze kinderen van groep 1 t/m 3. En wat een ontzettend vriendelijke, meedenkende en meelevende medewerkers. Complimenten! Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de ontmoeting met Fien en Teun! Wij komen zeker een keer terug!'' 
- De kinderen van groep 1 t/m 3 van De Weerklank-

'' Op 6 september waren wij met onze kleuters bij jullie op schoolreis! We werden super ontvangen. Wat ons opviel was dat er overal vriendelijk personeel was en het park echt netjes verzorgd was, top! Het waren leuke en leerzame activiteiten en ook de show was mooi. Kortom: een aanrader voor alle scholen om naar deze avonturenboerderij op schoolreis te gaan. Wij komen zeker nog eens terug! '' 
- Basisschool de Bolderik -

Waar spelen ontdekken is

Hoe legt een kip een ei? Is een tomaat groente of fruit? En hoe maken bijen honing? Tijdens een avontuurlijke tocht door het park maken de leerlingen spelenderwijs kennis met diverse aspecten van het Hollandse landleven. Van koeien melken, kaas maken en vogels kijken tot bootje varen, pony rijden en in het wilgendoolhof verdwalen. Met haar breed aanbod aan buitenactiviteiten prikkelt Avonturenboerderij Molenwaard de natuurlijke nieuwsgierigheid van alle kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Aan het eind van de dag verlaten de leerlingen het park met hun welverdiende boerderijdiploma, en zijn ze een écht boertje of boerinnetje net als Fien & Teun.

Schoolreisje - Waar spelen ontdekken is
Schoolreisje - Fien & Teun
Fien & Teun

De karakters Fien & Teun zijn dagelijks te zien bij RTL Telekids en het gezicht van Avonturenboerderij Molenwaard. De verhaaltjes van het vrolijke boertje en boerinnetje dienen als rode draad voor de humorvolle, speelse wijze van de educatieve activiteiten binnen het park. Natuurlijk komen Fien en Teun zelf ook even langs voor een dikke knuffel, een leuke groepsfoto én een optreden in hun eigen theater met de interactieve, vrolijke minishow over het leven op de boerderij. Ongetwijfeld een unieke beleving voor de leerlingen.

Voorwaarden
 • Schoolreisarrangementen/educatief uitje moeten een week van tevoren gereserveerd worden. Anders wordt de normale entreeprijs gehanteerd.
 • Schoolreisarrangementen/educatief uitje zijn alleen te reserveren van dinsdag t/m vrijdag en niet tijdens schoolvakanties. 
 • Schoolreisarrangementen/educatief uitje  zijn te reserveren vanaf 20 personen.
 • Schoolreisarrangementen/educatief uitje kunnen niet geboekt worden in combinaties met acties of vrijkaarten.
Schoolreisje - Voorwaarden schoolreisje